VBO

 

VBO Makelaar is een toegankelijke en transparante brancheorganisatie voor ruim 1.100 makelaars en taxateurs uit geheel Nederland. Met innovatieve en praktische concepten stelt de vereniging VBO Makelaar haar deskundige leden in staat om vanuit hun eigen kracht een duurzame relatie op te bouwen met tevreden opdrachtgevers. De brancheorganisatie heeft naast een sectie Wonen, ook een aparte sectie Bedrijfsmatig Vastgoed, een sectie Agrarisch Vastgoed en een sectie Huur/Verhuur.

Wat in 1985 begon als een kleine enthousiaste groep bemiddelaars en taxateurs onroerend goed, is uitgegroeid tot een gerenommeerde brancheorganisatie voor professionele makelaars, taxateurs, verhuurbemiddelaars en vastgoedstudenten. Al snel kreeg VBO Makelaar de reputatie van een innovatieve en klantgerichte organisatie met heldere visies en advies.

De VBO makelaars zijn betrokken makelaars die de lokale markt zeer goed kennen. Zij kunnen als aankoop- of verkoopmakelaar bemiddelen in het gehele aan- of verkooptraject. Maar u kunt hen ook voor een of meer afzonderlijke deeldiensten inschakelen. Zij geven u graag een totaaladvies op het gebied van wonen, bedrijfsmatig of agrarisch vastgoed. Dat betekent dat u bij hen ook voor tips over energiebesparing en subsidies voor bijvoorbeeld verbouwingen terecht kunt. Ook bemiddelen zij in de huur of verhuur. Bemiddelaars kunnen nooit tegen een fee tegelijk voor zowel de huurder als verhuurder optreden.
De VBO taxateurs zijn gerenommeerde taxateurs met up-to-date kennis van zaken. Zij taxeren conform de internationale taxatiestandaarden en stellen gevalideerde taxatierapporten op.