Aanbod in Balk
Het laatste aanbod van de woningen in Balk staat altijd op onze eigen website, maar we hebben ook woningen in de stille verkoop. Wil je dus echt niet de woning in Balk missen, stuur dan een e-mail naar info@bijstra.nl en je wordt gratis op de hoogte gehouden van het nieuwste aanbod. Omdat Sjoerd Bijstra de makelaar van Balk en omgeving is, weet hij ook als... Lees meer


Aanbod in Balk
Het laatste aanbod van de woningen in Balk staat altijd op onze eigen website, maar we hebben ook woningen in de stille verkoop. Wil je dus echt niet de woning in Balk missen, stuur dan een e-mail naar info@bijstra.nl en je wordt gratis op de hoogte gehouden van het nieuwste aanbod. Omdat Sjoerd Bijstra de makelaar van Balk en omgeving is, weet hij ook als geen ander wat er speelt in Balk en is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op woongebied in Balk.

Werkgebied Makelaardij Bijstra
Ons werkgebied is in het mooiste stukje Friesland centraal gelegen tussen de Friese meren en de Gaasterlandse bossen. Voor wonen aan het water in Friesland of landelijk wonen met vrij uitzicht ben je bij ons aan het juiste adres.

Ervaringen van anderen
Wil je weten wat anderen vinden van ons als makelaar in Balk, kijk dan op onze website.
Hier staan alle beoordelingen van onze klanten en vertellen ze wat ze van ons vinden.

Balk
Wil je meer weten over het mooie Friese dorp Balk lees dan hier verder.

Balk ligt in de gemeente De Fryske Marren tussen Harich en Wijckel en telt ca. 4.000 inwoners. Balk dankt zijn ontstaan door de handel tussen Wijckel en Harich dat bij een balk over de Luts plaats vond. Op de plaats waar het pad via een balk over het water leidde, kwam er steeds meer leven in de brouwerij. Daar ontstond “vlecke Balk” aan het begin van zijn ontwikkeling sinds ongeveer 1486. De balk is later vervangen door een brug.

Balk wordt steeds meer een watersportdorp, het ligt aan het Slotermeer en door het dorp stroomt het water de Luts, waar prachtige kanotochten gemaakt kunnen worden. Maar ook zeilscholen zijn hier aanwezig en ook kun je er een sloep huren. In de zomermaanden zijn er de Lutskedagen. Deze gezellige braderieën vinden plaats rondom de Luts in het centrum. Tevens is in augustus de feestweek van Balk met onder andere een kermis en gondelvaart. In de wintermaanden wordt er vanuit Balk op het Slotermeer om de Berenburgcup gezeild. Deze cup gaat over het Slotermeer en start vanuit Balk.

Balk is een heel levendig dorp en beschikt over een gezellig historisch centrum, er zijn uitgebreide voorzieningen aanwezig. In Balk vind je 3 grote supermarkten zoals de Plus, Poeisz en Lidl en is het winkelaanbod heel uitgebreid, er is een Hema, Blokker, Kruidvat, Top1Toys, cadeauwinkels, kledingwinkels, bouwmarkten enz. Ook op horecagebied is Balk goed vertegenwoordigt, er zijn meerdere restaurants en cafés. Er zijn enkele basisscholen en voor het voortgezet onderwijs kun je ook in Balk terecht.

Gaasterland staat bekend om haar bos– en waterrijke woonomgeving, pittoreske plaatsjes, ruimte en natuurschoon. Dit alles maakt het gebied geliefd om te wonen, werken en recreëren. Op korte afstand (±5 km.) is een 9-holes golfbaan aanwezig. Ook zijn er in Gaasterland uitgebreide fiets– en wandelroutes en tal van watersportvoorzieningen, zoals een jachthaven aan de rand van Balk, er is zelfs een strandje. Natuurliefhebbers en watersporters zullen zich hier als een vis in het water voelen! Daarbij komt nog de gunstige ligging van het gebied nabij Lemmer met uitvalswegen richting de Randstad (A6).

Nieuwbouw Balk
Er worden regelmatig nieuwe huizen gebouwd in Balk en kavels uitgegeven. De actuele nieuwbouwplannen kunt u vinden op de site van Gemeente De Fryske Marren.

Wonen in Balk
Ben je ook zo enthousiast over Balk en omgeving, aarzel niet en bel ons dan meteen want wij zijn de makelaar in en voor Balk!

Lees minder