Woningtaxatie, bij Makelaardij Bijstra zit je goed

 

Woningtaxatie nodig? Bel Makelaardij Bijstra en je hebt binnen 1 week een gevalideerd taxatierapport in huis. Sjoerd Bijstra is een vakkundig en gecertificeerd taxateur en mag alle taxaties uitvoeren. De taxatie moet worden gedaan door een onafhankelijke taxateur die niet zelf is betrokken bij de verkoop of aankoop van de woning. Van de taxatie maken we een rapport op, hierin wordt de marktwaarde van de woning vermeld, alle bevindingen worden opgenomen in dit rapport en tevens worden de kadastrale gegevens toegevoegd. De kosten voor een taxatie zijn in sommige gevallen fiscaal aftrekbaar.

Taxatie nodig?

Heb je een taxatie nodig omdat je een huis gekocht hebt en je een hypotheek wilt afsluiten, of ga je verbouwen en wil je je hypotheek verhogen of juist omzetten naar een voordeligere hypotheek met lagere maandlasten, dan heb je in de meeste gevallen een taxatie nodig. Sjoerd is gecertificeerd taxateur en aangesloten bij de NRVT en komt graag bij je langs om de woning te taxeren. Natuurlijk doen we dit snel en je ontvangt binnen een paar dagen al een gevalideerd taxatierapport.

Gevalideerd taxatierapport

Heb je een gevalideerd taxatierapport nodig? Makelaardij Bijstra is lid van het NWWI en maakt dus gevalideerde taxatierapporten.
Het NWWI is opgericht om financiers en consumenten zekerheid te bieden over de waarde van woningen. Daarnaast streven ze naar een gezonde prijs- kwaliteitsverhouding van taxaties. Het is een onafhankelijke organisatie zonder winstoogmerk. Het keurmerk staat voor deskundigheid, transparantie en kwaliteit.

Toegangseisen

Om gevalideerde rapporten te mogen maken moeten taxateurs aan strenge eisen voldoen. De toegangseisen bestaan uit certificering door een kwaliteitsregister – VastgoedCert of NRVT – en lidmaatschap van een brancheorganisatie, NVM, RVT, VBO of LMV. De taxateurs moeten jaarlijks bijgeschoold worden.

Waardebepaling

In sommige gevallen is een waardebepaling voldoende.
Sjoerd Bijstra legt je graag uit of je een taxatierapport nodig heeft of een gratis waardebepaling voldoende is. Je kunt ook alvast een gratis waardebepaling aanvragen.