Mijn Favorieten

{{item.location[0].name}}

{{item.address}} € {{item.price | currency:"":0}} {{item.price_label}}
Verwijder favoriet

Tiny Houses

Tiny Houses

Ze komen steeds meer in het nieuws de “Tiny Houses”, ook in Friesland zijn de eerste huisjes gerealiseerd. In Hardegarijp zijn er vijf gebouwd die in juni door de eerste bewoners betrokken worden.

Maar wat zijn deze Tiny Houses en voor wie zijn ze bedoelt?
De Tiny Houses zijn vooral bedoeld voor twintigers en dertigers die graag goedkoop, eenvoudig en duurzaam willen wonen. Doordat ze minder geld kwijt zijn aan wonen, blijft er meer tijd en geld over voor andere activiteiten. Dus het doel is niet kleiner wonen maar goedkoop wonen en geld besparen en veel leuke dingen doen!
Laat Makelaardij Bijstra daar nu net een andere oplossing voor hebben, snuffel eens door ons aanbod en selecteer op prijscategorie. Dan zie je dat wij nog diverse woningen onder de € 150.000,- en zelfs onder de € 100.000,- in ons bestand hebben. Niks Tiny, behalve de prijs dan.
Met de huidige rentestand heb je dan een volwaardig huis met genoeg ruimte om ook je vrienden uit te nodigen. Daarnaast hou je genoeg geld over om te reizen of om andere leuke dingen te doen. Want ja, alléén leuke dingen doen is de helft minder leuk dan dit met anderen te delen. Bijkomend voordeel is dat als de huizenprijzen weer stijgen, de prijs van jouw huis gewoon mee stijgt. Bij de Tiny Houses zou dit niet het geval moeten zijn want deze huisjes zijn voor mensen die voor een minimaal bedrag een huis wil kopen dus dan zal de prijs altijd Tiny blijven.

Is dat nu wel zo slim dan een Tiny House kopen?
Dat moet natuurlijk iedereen zelf weten, maar ik vraag me wel af of Tiny wel zo goedkoop is. Als ik nu de aankoopprijs van een Tiny House deel door het aantal vierkante meters van deze woning kost deze woning bijna het dubbele per vierkante meter in vergelijking met een normale tussenwoning. Daarnaast kun je al je spullen en meubelen de deur uit doen want die passen niet. Dus nieuwe Tiny spulletjes kopen. Wil je je vrienden uitnodigen om te blijven eten, wordt het al snel uit eten, of een staande receptie met pizza, kost toch weer geld. Als je besluit om te gaan verhuizen kun je weer een volledige inboedel kopen want die Tiny spulletjes die je hebt, daar krijg je alleen de bijkeuken mee gevuld. De overwaarde op je Tiny House zal ook wel heel Tiny zijn.

Ik hoop dan maar dat je tegen die tijd niet te veel leuke dingen gedaan hebt en al je geld hebt opgemaakt….

Meer blog & nieuws

Ja, ik wil een gratis waardebepaling

Vul je gegevens in en wij nemen contact met je op voor een gratis waardebepaling!

Ja, ik wil een afspraak inplannen

Vul je gegevens in en wij nemen contact met je op om een afspraak in te plannen.

Ja, ik heb interesse in dit object

Vul je gegevens in en wij nemen contact met je op om een afspraak in te plannen.

Bel mij terug

Vul je gegevens in en wij nemen contact met je op om een afspraak in te plannen.

Bel mij terug over dit object

Vul je gegevens in en wij nemen contact met je op om een afspraak in te plannen.
LinkedIn Deel op LinkedIn