Mijn Favorieten

{{item.location[0].name}}

{{item.address}} € {{item.price | currency:"":0}} {{item.price_label}}
Verwijder favoriet

Nazomer update

Nazomer update

De vakantie is weer voorbij en de batterijen zijn weer opgeladen, we maken ons dan ook weer op voor een drukke periode. Het tweede half jaar is meestal de drukste periode van het jaar, in de vakantie zijn er weer veel nieuwe plannen gemaakt en de stap om te verhuizen is door velen alweer gezet. Huizen worden te koop gezet, echter is de vraag groter dan het aanbod, wat de prijzen verder omhoogstuwt.

Markt
Het is fijn dat de huizenmarkt in de lift zit en we keer op keer het nieuws kunnen brengen dat het goed gaat met de huizenmarkt, ook in onze omgeving. Het eerste half jaar was zeer goed voor de huizenmarkt, het aantal verkochte woningen steeg flink en ook het vertrouwen in de woningmarkt vertoonde weer een stijging. De rente blijft laag alhoewel de verwachting toch is dat deze in 2018 gaat stijgen als de ECB hun opkoopprogramma afbouwt, dit heeft direct invloed op de rente en deze zal dan gaan stijgen. Een klein voorproefje hiervan zagen we in juni toen de voorzitter van de ECB liet doorschemeren het opkoopprogramma af te bouwen. Gevolg was dat de beurzen direct in de min schoten en de rente steeg.

Aanbod
Maar de explosieve groei van de woningmarkt heeft ook een keerzijde. Er zijn veel mensen die een woning willen kopen, toch lukt het hen lang niet allemaal. Dat komt vooral doordat het aanbod in diverse regio’s achterblijft. Op veel plekken is het lastig om een geschikte woning te vinden tegen een prijs die men binnen de huidige hypotheeknormen kan betalen. De maximale hypotheek is immers behoorlijk gedaald ten opzichte van een aantal jaren geleden, terwijl de huizenprijzen de laatste tijd weer behoorlijk oplopen. Wij merken dit ook, ons aanbod is gehalveerd t.o.v. vorig jaar en we zijn dan ook zoek naar aanbod in de hele regio. Mocht u overwegen te willen verhuizen, bel ons dan voor een vrijblijvende afspraak, wij komen graag bij u langs. Bent u al druk aan het zoeken maar is er nog geen geschikte woning in de openbare verkoop gekomen, wij verkopen ook regelmatig woningen die niet op internet komen. Dit zijn vaak de echte krenten in de pap.

Zelf verkopen
Omdat er weer snel verkocht wordt zijn er ook mensen die zeggen “dat kunnen we zelf ook en besparen we de kosten van een makelaar”. Soms gaat dat goed, maar ik kom ook met regelmaat tegen dat kopers een woning te duur kopen omdat de verkoper zelf een prijs bepaald heeft. Nu merk je dat niet, maar als de rente maar iets stijgt en de markt afkoelt, staat je woning gelijk onder water. Geen goed vooruitzicht! Ook kom ik tegen dat de woning te goedkoop verkocht is, je hebt dan de makelaarskosten bespaard maar laat op de verkoopprijs vele duizenden euro’s liggen. Het gaat niet alleen om de prijs, het grootste deel van het werk van een makelaar ligt op het juridische vlak en hier zijn we dan ook specialist in. Wij begeleiden het gehele proces en zo kun je een hoop problemen voorkomen. Een woning kopen of verkopen moet leuk zijn voor zowel koper als verkoper.

Meer blog & nieuws

Ja, ik wil een gratis waardebepaling

Vul je gegevens in en wij nemen contact met je op voor een gratis waardebepaling!

Ja, ik wil een afspraak inplannen

Vul je gegevens in en wij nemen contact met je op om een afspraak in te plannen.

Ja, ik heb interesse in dit object

Vul je gegevens in en wij nemen contact met je op om een afspraak in te plannen.

Bel mij terug

Vul je gegevens in en wij nemen contact met je op om een afspraak in te plannen.

Bel mij terug over dit object

Vul je gegevens in en wij nemen contact met je op om een afspraak in te plannen.
LinkedIn Deel op LinkedIn